søndag den 30. april 2017

Sydhavnstippen

Fotokavalkade fra dagens lille tur gennem Valbyparken, rundt om Sydhavnstippen og Fiskerihavnen

 

Guldkysten ligger også i Afrika under det mere moderne navn Ghana. Men hvis man ikke vil rejse så langt, kan man nøjes med at smutte en tur i Valbyparken. Det er ikke en afrikansk landsby man kan se, men en alternativ bebyggelse tæt på hf Musikbyen.

Et af de indslag som ikke kræver så mange ord, fotoerne må tale for sig selv. Hvis man ønsker flere ord på, så tjek det indslag som jeg skrev for cirka et år siden. Vejret var for første gang i lang tid solrigt. Omend noget koldt, encifrede tal. Men med kun lidt vind udmærket vandrevejr. Og omgivelserne var perfekte til byvandring

Valbyparken. Den ca. 1 km lange alle set fra Hammelstrupvej mod Kalvebod Strand. Fotoet dækker over at der til begge sider er masser af spændende seværdigheder og opholdssteder

Lorterenden. For de som et øjeblik måske troede det var Christiania. Bebyggelserne på den anden side er ved Hf Musikbyen øst for Valbyparken. Og her bor, hele året folk som samfundet ellers har svært ved at håndtere. Renden adskiller de to opfyldningssteder, forhenværende lossepladser, nemlig vest for Valbyparken og øst for Sydhavnstippen

Får på Sydhavnstippen. Fårene er fuldstændig ligeglade med mennesker, de gider knap nok løfte et øjenbryn. Og det lyder hyggeligt at gå gennem flokken og høre dem gumle!

Kalvebodløbet set mod syd. I baggrunden motorvejsbroen til Amager og Avedøreværket. Der er to "moler" på denne side af Tippen. Jeg ved ikke hvad de har været brugt til, om noget. Men måske anløbsplads for både til aflæsning af affald? De ser i hvert fald ud til at være anlagt.

Sejlklubvej, Mellemfortet. Her tilbyder Tutten mad og man skulle ifølge skiltet være velkommen. Den mest populære ret synes ellers at være ejendomsretten. Tutten er det eneste sted man lige kan stikke hovedet ind for at snuse til retterne.

Fiskerihavnen i modlys. Jo, der ligger garn og andet fiskegrej på havnen. Men en dag som denne er det nu også bilerne som dominerer en del. Syd for havnen ligger et lidt Klondyke-agtigt område hvor man en dag som denne kan opleve halvfulde mennesker bande og svovle over at deres hunde gør når man går forbi. Jo, det er lokalt!


Teglholmen set fra Bådehavnsgade. I forgrunden Frederikskaj som mest af alt ligner en oplagsplads for byggematerialer. Teglværkshavnen (som man ikke kan se) ligger mellem byggematerialerne og højhusene.

Jeg slutter som jeg begyndte: Med en over 1 km lang alle, denne gang Sjælør Boulevard som strækker sig langs Danmarks største kirkegård, Vestre Kirkegård. Den skimtes lige yderst til højre og det er krigsgrave. Ca. 10.000 tyske soldater og civile ligger begravet der.