torsdag den 31. december 2015

Farvel til 2015

Ikke så meget snak. Her er bare nogle fotoer med korte kommentarer om året der gik


I 2015 var der snevinter den 22. november. Der faldt masser af tøsne hvis vægt fik tykke grene til at knække. Især tjørn ser det ud til at være gået hårdt ud over. Hvad sneen ikke knækkede helt, ordnede den orkanende storm få dage efter. Dette træ mellem Kagsåen og Motorring 3 minder om at der stadig ikke er ryddet op.

På et hængende hår lykkedes det 2015 at få fremtryllet noget bidende kulde. På årets sidste dag bragte det endda noget is med sig, her ved Kildepladsen nedenfor Herlevhuse. Omend temperaturen på årets sidste dag holdt sig en grad over frysepunktet, så gjorde blæsten at det føltes bidende koldt.

Vand har der så til gengæld været masser af, så meget at DMI har spået at 2015 måske slår endnu en vejrrekord som rekordvådeste år. Kendere af Kagsåen (her ved Kagså Kollegiet) kan se at vandstanden nærmest svulmer i forhold til hvad man plejer at se her. Og støvlelyden når man går på det gennemvåde græs fortæller også om hvor fugtigt det er.

Idyllisk ser det ud, og hvorfor er der ingen mennesker i Smørmosen. Udover et par kondiløbere og en enkelt skiløber? Det er såmænd fordi fotoer ikke gengiver den stride blæst som giver en lyst til hurtigst muligt at komme ind i varmen igen. Kun opgaven med at få taget et billede fra bakken bag Klausdal motiverer Vandringsmanden til gysende at bestige bakken.

Grønnegården i Gladsaxe ligner dd en parodi på sit navn, kun græsplænen foran ser stadig helt grøn ud. Men industrikvarteret ligger øde hen. Selv Dyna Bubbers Grill er lukket denne dag, og de brede veje er menneske- og bilmtomme. Vimplerne står til gengæld lige ud i blæsten. Og der er travlhed omkring Netto syd for Gladsaxe Fort.

Jeg har tidligere lidt frisk kaldt stien mellem Oktobervej og Novembervej for Den Navnløse Sti, men måske er Kalenderstien et mere passende navn. Selv om man kun går fra oktober til november, så krydser man også april, juni, maj, september og august, med mulighed foren smutvej til juli. Mon der engang var afsat veje til december, januar februar og marts, eller havde man simpelt hen besluttet at afskaffe vintermånederne?

Boom! Nyåret er ved at blive skudt ind. Krudtrøgen ligger tyk over Novembervej ved Pilegårdsvej, og årsagen er dette sted hvor en flok - formentlig drenge - morer sig med at tage forskud på midnatsfyrværkeriet. Få kender vel egentlig grunden til det. Men for de som bekymrer sig om den slags, har Politivennen en kulturhistorisk forklaring på skyderiet. Bemærk at man endnu ikke har fået ryddet helt op efter snefaldet og det katastrofale grenfald i november.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar