søndag den 14. oktober 2012

Ejby Mose

Ejby Mose set fra det højeste punkt skulle være lidt af en oplevelse. I fredags gik jeg forkert, og så er der ikke så mange muligheder tilbage: Det må være bakken længst væk fra Vestforbrænding. Vejret er ellers ikke for godt. Det småregner. Men med vandringshat og vandringsponcho går det.

Så stille tager efterårslandskabet sig ud umiddelbart før Ejby Mose ved Harrestrup Å. Regnen siler stille ned. Men ingen vind rør sig. Og da det er søndag, er larmen fra vejene til at overse. Ejby Mose ligger lige over broen (til venstre).

Der går en meget stejl sti op fra stien til Harrestrup Å. Det nærmer sig jo bjergbestigning det her. Men udsigten skuffer ikke. Der er indhegninger til får, men der er ikke får lige for øjeblikket. En rasteplads peger hen til stedet hvor udsigten er, og den er ganske betagende. Bænken er lidt for våd og fedtet til at sidde på en morgen som denne. Der er en mere civiliseret græsrydning på den anden side af bakken.

Gennem regnen kan man sagtens få et indtryk af Ejby Mose fra bakkedraget. 

Så jeg kigger lidt på planchen neden for bakken igen. Den var kun delvist synligt i fredags da den var overiset. Her læser jeg så at man ved udgravningerne af mosen i 1970'erne fandt rester af store dammuslinger, op til 20 cm. Det var pokkers. Der er allerede travlt i mosen, løbere, hundeluftere og forældre ser ud til at bruge mosen som den fortjener.

 Vestforbrændings størrelse kan få en til at føle sig meget lille og magtesløs, så jeg håber at de har styr på det, derinde. Skønhed kan vel altid diskuteres. Men effektivt ser det ud. (Foto taget fra Harrestrup Å ved broen under Ballerup Boulevard).

På vej hjem går jeg en runde om Vestforbrænding. Tæt på er den ganske imponerende, for ikke at sige truende. Hvad skal man mene? Industribygninger kan have sin egen skønhed, men også virke skræmmende. Som dens pegefingrende fyrtårn står der og pøser hvid røg fra sig ser det hele nu ganske fredeligt ud. Og så er det vel alt andet lige mere 'lækkert' end fortidens lossepladser. Desuden er skorstenen et godt pejlemærke. Og sladrer om vindretningen.
 
 Vandringsmanden nyder udsigten fra Ejby Moses bakkedrag. Lidt regnvejr forhindrer ikke en rask tur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar