søndag den 2. december 2012

Nysne

Det er ikke nogen overraskelse at det første snevejr ramte Husum i dag (Med mindre du da har sovet til langt ud på eftermiddagen). Allerede fra morgenstunden. Og så var der næsten ingen vind.

Pensionisthaverne ved Muldager er for længst forladt af beboerne. De går glip af denne vinterlige idyl.

Sneen har fået lov til at ligge på grenene. Nysne er en særlig oplevelse. Og den bliver sjældent genudsendt: Måske blæser det i morgen så grenene igen hænger bare, måske er det tøvejr så sneen bliver hård og umedgørlig. Måske bliver sneen farvet brun og ser beskidt ud.

Vestvoldens vandgrav har et ganske tyndt lag is på. Men det er selvfølgelig svært at se på afstand og minimeret til et billede.

Men lige nu ligger den der. Fin, ny og uberørt af vind, dyr og ælde. Mere er der egentlig ikke at sige om det. Den skal nydes.

Et klassisk motiv: Spejlbilledet! Her dobbeltkaponier XXI mellem Frederikssundsvej og Mørkhøjvej. Den er ved at blive sat i stand. Den har ellers været helt groet til af flagstangshøje træer. Nu er væggene renset af, og det bliver de forhåbentligt da ved med at være.

Jeg prøvede at komme på tæt hold af rødhalsene, men det lykkedes ikke. De var for hurtige. Så det blev desværre kun til en flok ænder. Rap!

Rap rap. En flok ænder venter måske på mad ved broen over voldgraven mod Tingbjerg.